Niçin Scilang Tercihim Olmalı?

0
1550
  • Scilang her şeyden önce bir bilim enstitüsüdür; ve bilmin icaplarından taviz vermez. Boş vaatlerde bulunmaz. Daha fazla gelir elde etmek amacıyla eğitimleri uzatmaz, işinin gereğini yapar.
  • Dersler birebir, veya maksimum 2 öğrenciden oluşan online ortamda ya da konforlu bir sınıf ortamında verilir. Scilang sizi 10-15 kişilik sınıflarla, öğrenci sayısı devamlı artan azalan rezil ortamlarla asla yüz yüze bırakmaz.
  • Scilang’te düzen ve disiplin hakimdir. Sınırlı sayıda öğrenci kabul edilir. İnsan kümelenmesi, yığılması olmaz. Ortam hijyendir. Sigara içilmez. Zaten derslerin çoğu artık online olarak verilmektedir.
  • Scilang diğer kurumlar gibi çok şubeli “şişman” bir müessese değildir. Tek bir okuldur. Merhum işadamı Üzeyir Garih büyük kurumları “şişman” ve “hantal” olarak betimler. Scilang, tam aksine, sınırlı sayıda öğrenci kabul eden, işini çok iyi bilen, oldukça çevik ve hızlı bir kurumdur.
  • Alanında tabiri caizse bir “A Takımı” hüviyetindedir. Profesyonellerden oluşan, kendini devamlı yenileyen, fazla büyük olmadığı için yükü de stresi de olmayan, rahat bir kurumdur. Dolayısıyla verimi kat be kat fazladır.
  • Ders ücretleri, yani harçlar, ne az ne de fahiş fiyattır. Kişiden kişiye değişmez. Bunun yanında, 1 ders saati kronometre ile 60 dakikadan ve teneffüsler hariç, her saniyesi planlı dolu dolu dersler alırsınız. Keza, performans bursları ile Scilang, öğrencisinin çalışmasını teşvik eder, emeği ödüllendirir.
  • Diğer kurumlarda ise “ne koparırsam” hesabı bir uygulama vardır, web sitelerinde veya telefonda fiyat vermezler. Veya “Kampanya” adı altında ha bire ucuz tarifeden sınıfları şişirirler.
  • Aynı eğitime siz diyelim 1000 lira öderken, yanınızdaki 500 lira ödemektedir. Öğrenseniz, ne hissedersiniz? Yorum yok. Scilang böylesi etik dışı davranışlara tenezzül etmez.

İngilizce eğitimlerinde nasıl bir yöntem uyguluyorsunuz?

  • Scilang’te eğitim matematikseldir. Akıl mantık çizgisine oturur. Kolay anlaşılır ve nettir. Diğer okullarda belki de daha evvel hiç görmediğiniz teknolojiler kullanılır. Ancak bir Scilang öğrencisi size tam bir bilgiyle neyin ne olduğunu söyleyebilir.
  • Bir deneme yapın ve görün: “going” ne demek? diye sorun. Diğer kurslarda ileri düzey eğitim almışlara da sorun. Scilang öğrencisinin verdiği şu mükemmel cevaba ucundan kıyısından yaklaşamadıklarını görürsünüz: “Going” 6 anlama gelir: gitme, gidiş, giden, giderek, giderken ve gittiğinden. Bir 7. Anlamı having gone şeklindedir ve gidip, gittikten sonra anlamına gelir.”
  • Bu en basitinden bir örnektir. Anlatmak istediğimiz şey şudur: İngilizceyi ancak böylesi bir sistemle gerçek anlamda öğrenmiş kişi sorununu halletmiş demektir. Hem konuşurken uydurarak, imitasyon konuşmayacaktır, hem de yazarken zorlanmayacaktır.
  • Çünkü bu kişi İngilizceyi Scilang’te öğrenmiştir ve ne nedir, nerede, nasıl, ne zaman ve hangi durumda kullanılır bir mühendis gibi A’dan Z’ye bilmektedir.
  • İş ortamlarında güvenerek kullanabileceğiniz, kariyerinizde yükselmenizi sağlayacak, size iyi bir iş fırsatı sunacak veya bir Amerikan Üniversitesinde okumanıza yardım edecek İngilizce ancak Scilang Bilim Lisan Enstitüsü’nde öğrendiğiniz İngilizce’dir.
  • Diğer kurumlarda öğretilen İngilizce ise “çocuk” İngilizcesidir. “… gittim, geldim, yapıcam, edicem…” türü temel cümle kalıplarının ötesine geçmez. Bu eğitimlere devam etmiş hiçbir öğrencinin ağzından örneğin: “Dün akşam iyi uyku çekmişe benziyorsun.”, “Görünüşe göre gürültülerinden şikayet ettiğin komşuların seni artık pek rahatsız etmiyor.” gibi kaliteli cümleler çıkmaz. (You seem to have had a good sleep last night. It appears that your neighbours whose noise you complain about don’t disturb you any more.)
  • Diğer kurumların en ileri kurlarından mezun kişiler dahi bu tür konuşamıyorlarsa aldıkları eğitim nasıl bir eğitimdir? Her bir kuru 120 saatten 5 kur x 120 = 600 saat eğitim almış bir öğrenci konuşamıyorsa, sınavlarını veremiyorsa, hadi bunları da geçin en basiti bir “going” kelimesi ne demektir bilmiyorsa ancak emeğini, parasını heba etmiştir.
  • Sorun şuradan kaynaklanmaktadır: İngilizceyi İngilizce yapan ana konular öğretilmemektedir. Çünkü bu konular karmaşıktır ve yabancı hoca zaten öğretemez Türk hocalar da üşenir öğretmez ya da nasıl öğreteceklerini bilemezler. Bir kısım hoca gramer olarak öğretse de sözel olarak pratiği yapılmadığı için ağızdan çıkmazlar.
  • Scilang bu öğretilmeyen ya da öğretilemeyen 9 adet ana konuyu sözel pratik egzersizleriyle eksiksiz öğretmektedir. Sizi yıllarca kurumlarında tutarak “bir bebek nasıl öğreniyorsa doğal bir şekilde siz de öyle öğreneceksiniz” yoluyla oyalamaları haksızlıktır ve yanlıştır.
  • Açıklayalım: Bir bebeğin beyni “tabula rasa” dır, yani boştur. Öğrenmeye hazırdır. Ancak sizin beyniniz değildir. Bu şuna benziyor: Siz Windows 7 yüklü bir bilgisayarda Pardus çalıştırabilir misiniz? Hayır. Yer açmanız gerekir. Sistem dosyalarını kurmanız gerekir. Aynı şekilde beyniniz Türkçe işletim sistemi yüklü olduğu halde İngilizceyi öyle bebek misali kapamaz. Anlayamaz. Çok zaman ve çaba sarf edersiniz, yine olmaz.
  • İşte Scilang tam bu noktada devreye girer. Bir katalizör görevi görür. Süreci hızlandırır, öğrenilemeyeni kolayca öğretir. İngilizcenin 9 ana konusunu binlerce alıştırma ile tümdengelimli “helezonik eğitim modeli” dediğimiz tam 10 yıllık bir projenin ürünü olan bir yöntemle çok iyi şematize eder, unutturmaz.
  • Üstelik bunu, öğrencinin öğrenme şevkinin en yüksek düzeyde olduğu ilk aşamalarda gerçekleştirir. Zira öğrenci zamanla öğrenme iştahını kaybeder ve yorulur.
  • Bu nedenle eğitimi kolaydan zora değil de zordan kolaya getiren Scilang, bu stratejik adımla bir nevi risk almış olsa da çoğu öğrenci kendindeki gelişmeyi gördükçe eğitimlerine daha sıkı sarılmış, ilk başta ağır gelen eğitimlerini azimle göğüslemişlerdir. Süreç sonunda elde ettikleri başarı her şeye değmiştir.
  • 1 haftalık Malta ve Las Vegas gezileri bu milletin gelecek kaygısı taşıyan genci için öncelik durumunda mıdır? Partiler, piknikler, geziler… Diğer kurumlarda eğitim dışında her şey vardır. Yalnız “eğitim” sadece Scilang Bilim Lisan Enstitüsü’nde mevcuttur.
  • Amaca yönelik Scilang eğitimlerinde ortak nokta “kalıcı” bir eğitim sunmaktır. “Öğrenme, davranışta değişiklik” olarak tanımlanır. Öğrendim dediğiniz bilgiyi uygulayamıyorsanız, öğrenmemişsiniz, sadece o konuyu görmüşsünüzdür.
  • Scilang bu konuda hassastır. Uygulamaya dönük çok sayıda yaşantı oluşturmak ve eğitimi kalıcı kılmak temel hedefimizdir.

Türk hoca mı, Yabancı hoca mı daha iyi bir tercihtir?

  • Bu konuda kesin bir tavır koymamaktayız. Her kurumda asıl olan birlikte çalışılan hocanın kalitesidir, öğretme isteği ve arzusudur.
  • Bununla birlikte, eğitim sürecini sadece yabancı eğitmenlerle işleten belli kurumlar gereksiz yere eğitim sürecini yavaşlatmakta ve gerekli detaylardan mahrum bırakmaktadır. Dersi Türkçe anlatan Türk öğretmen ise öğrencilerine en büyük kötülüğü yapmaktadır. Sunmakla yükümlü olduğu dili sunmamakta, öğrencisine örnek oluşturmamaktadır.
  • Scilang’te ileri İngilizce dersleri bizzat Scilang Helezonu yaratıcısı ve Scilang Başkanı Serdar Aytaç tarafından verilmektedir. İngilizcesi ana dilinden farksız, her iki dile de tam hakim, dersi tamamen İngilizce anlatan, Türkçeyi ancak çeviri çalışmalarında ve çok gerekli hallerde tahtaya yazmak yoluyla kullanan ve bu konuda kesinlikle taviz vermeyen diplomalı, pedagojik formasyonlu 30,000 saat ders tecrübesine sahip iyi bir eğitmendir.

Sınıflarınız kaç kişi? Kalabalık sınıfta eğitim kalitesi düşer mi?

  • Scilang size herhangi bir kolejde bile bulamayacağınız bir eğitim ortamı sunar. Sınıflar birebir ve maksimum 2 öğrenciden oluşur.
  • Küçük sınıflar eğitim kalitesini artırır. Öğrenme sürecini kısaltır. Motivasyonu destekler. Kendisi veya arkadaş grubuyla gelen öğrenciler eğitimlerine hemen başlatılır.
  • Scilang’te beklemek asla söz konusu değildir. Grup eğitimleri 2 kişi ile daima belirtilen gün ve saatte başlar. Tek öğrenci varsa o öğrenci grup dersi fiyatına 1’e 1 ders yapar. Ek ücret ödemez. Bu imkanı size ancak Scilang sunuyor.
  • Eğitim kalitesi düşük 10-15 kişilik kalabalık sınıflar ise diğer kurumlara özgü bir uygulamadır. Ancak kalabalık sınıflarla masraflarını karşılayabilmekteler. Bu durum aynı zamanda sınıfların geç açılmasına, eğitimlerin gereksiz yere uzamasına yol açmaktadır. Scilang bu tür eksikliklerden uzaktır.

Akademik sınav uygulamaları için yetkili merkez misiniz? 

  • Hayır değiliz. Bu tür sınavlara sadece öğrenci hazırlarız. Yetkili merkez olmak için en az 15 bilgisayarlı bir laboratuarınız olmalıdır. Scilang’in amacı sınıfları büyütmek değil, azami 2 kişilik, 7/24 online ve üstün teknoloji içeren sınıflarla üstün nitelikli eğitimler sunmaktır.
  • Uygulama, öğrencinin gerçek ortamlı sınav denemeleri dahil tüm eğitim hazırlığını Scilang’te yapması, sınavına ise yetkili bir merkezde girmesidir. Sağlıklı olan da budur çünkü yetkili merkezler genellikle aşırı kalabalık, kaos ortamlardır. 10- 15 kişilik sınıflarda yapılan eğitimler kalite olarak Scilang standartlarından düşüktür.
  • Kaldı ki yetkili merkez olmanın verdiği yükümlülükle eğitim materyal ve malzemelerinde, öğretilen programlarda bir kısıtlama söz konusudur. Scilang eğitim materyallerinde ve teknolojide özgürdür. Eğitim kalitesi gereği en uygun ve en üstün teknolojileri kullanmayı görev addeder.

Öğrenci kitleniz genellikle kimlerden oluşuyor? 

  • Genel öğrenci portföyümüz, kariyer eğitimleri için gelen beyaz yakalı tabir edilen eğitimli çalışan kesim, akademik sınavlara girecek olan doktora ve üniversite öğrencileridir. Bunun dışında çok çeşitli yaş ve kesimlerden genel ve özel amaçlı İngilizce sınıflarımıza katılım olmaktadır.
  • Çoğu referansla gelen iştiraklerin ortak noktası, bu öğrencilerin genellikle daha evvel çeşitli kursları denemiş fakat memnun kalmamış, İngilizceyi gerçek manada öğrenmek isteyen kişiler olmalarıdır.

Devamsızlık durumunda ders telafisi mümkün müdür? 

  • Scilang’te 1’e 1 dersler randevu ile yapılmaktadır. Ders yapılır, ödev verilir ve öğrenci bir sonraki ders için hazır hissettiğinde 1-2 gün ya da çok daha evvelden günlerini rezerve eder ve derse öyle gelir.
  • 2 kişilik gruplarda ise derse devamlılık esastır. Devamsızlık durumunda 7 saate kadar ders telafisi yapılır. Daha fazla devamsızlık durumunda öğrenci gruptan alınarak 1’e 1 eğitime yönlendirilir. Bu uygulama öğrencinin derse devamlılığını artıran, eğitim programlarının uzamadan zamanında bitmesini sağlayan yararlı bir uygulamadır.
  • Aşırı esnek eğitimler öğrencide rehavete neden olmakta ve bunun sonucu “başarısızlık” hasıl olmaktadır. Scilang bu tür durumlara karşın önleyici tedbirlerini almıştır.

İş seyahati durumlarım var. Program dondurabilir miyim? 

  • Bu tür durumlarda programınız ders kaybı olmaksızın dondurulur. Yalnız, öğrencinin ödemesi gereken taksitler vadesinde ödenmeye devam eder, çünkü Scilang, öğretmenlerine bu tür durumlarda ve çalışamadıkları uzun bayram tatillerinde maaş ödemelerini düzenli olarak yapmak sorumluluğunu taşımaktadır.

Eğitim kaydımı iptal edebilir veya devredebilir miyim?

  • Eğitim programınızın herhangi bir safhasında mazeret dahi belirtmeksizin eğitim kaydınızı iptal edebilirsiniz. Bu tür bir durumda almış olduğunuz dersler – eğitim dosyası ve materyali elinize geçtiği anda o dersi almış sayılırsınız – perakende fiyatı üzerinden hesaplanır. Yani, toptan ödediğinizde elde ettiğiniz indirim ortadan kalkar. Ve paranızın geri kalanı iade edilir.
  • Eğitim kaydınız size özeldir, herhangi bir şekilde bir başkasına devredilmesi söz konusu değildir.

Grup arkadaşım eğitimden çekilirse ne olur?

  • Sınıf arkadaşınız herhangi bir nedenle grup eğitiminden çekildiği takdirde, siz aynen derslerinize devam edersiniz, ek bir ücret istenmez, sınıfa ilave öğrenciler alınmaz, öğretmeniniz değiştirilmez, ders günü ve zamanıyla oynanmaz.
  • Yalnız, siz de derslerinizde devamsızlık yaparsanız randevulu sisteme geçilir. Yukarıda da bahsedildiği gibi belli bir gün ve saatiniz olmaz. Bunun yerine, her ders için önceden randevu alır, dersi öyle yaparsınız.

Ev ya da iş yerinde ders mümkün olabilir mi? 

  • Online olarak Skype üzerinden evinizde ya da iş yerinizde ders alabilirsiniz – üniversite kampüsleri ve hastaneler müstesna. Scilang olarak akademisyen ve doktor arkadaşlarla olan eğitimlerimizde belli şartlar dahilinde mobil hizmet sunabiliriz.